BIULETYN INFORMACJI PUBLICZNEJ Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie

GOPS.26.1/2023 - zamówienia publiczne realizowane bez zastosowania ustawy "Prawo zamówień publicznych"

Status postępowania: wszczęty
Przebieg postępowania
Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno
data opublikowania zdarzenia: 2023-07-04 09:35
Typ zdarzenia: ogłoszenie
Data wszczęcia postępowania: wtorek 2023-07-04
Data końca składania ofert: poniedziałek 2023-07-17
Oznaczenie: GOPS.26.1/2023
Szczegółowa informacja:

GOPS.26.1/2023

    Głowno, dnia: 04.07.2023r.

 

 

ZAPYTANIE OFERTOWE

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie zaprasza do złożenia ofert: Przedmiotem zamówienia jest  wyłonienie wykonawcy na następujące zadanie: „Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno”.

       I.            Zamawiający:

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie, ul. Jana Kilińskiego 2, 95-015 Głowno

NIP 733-10-39-330

tel.: 427192646, tel.798 862 834

e-mail: gops@gmina-glowno.pl

strona internetowa: www.bip.gops.gmina-glowno.pl

    II.            Przedmiot zamówienia:

Przedmiotem zamówienia jest usługa, polegająca na codziennym przygotowaniu i dostarczeniu do szkół na terenie Gminy Głowno od miesiąca września 2023 roku   do miesiąca grudnia 2023 roku, jednego gorącego posiłku w ramach realizacji wieloletniego programu ,, Posiłek w szkole i domu na lata 2019-2023”. 

Zakres zamówienia:

1.      Przygotowanie posiłków w dniach od poniedziałku do piątku, w dniach lekcyjnych poszczególnych szkół.

1)      Rodzaj posiłku: zupa (z wkładką)  + pieczywo.

2)      Gramatura posiłku: zupa - 450 g.

2.      Dostawa posiłków wraz z naczyniami, sztućcami jednorazowymi oraz serwetkami jednorazowego użytku, od poniedziałku do piątku w dniach lekcyjnych, między godziną 11:00 a 13:00  do niżej wymienionych szkół:

 

1)      Zespół – Szkolno Przedszkolny w Popowie Głowieńskim

2)      Zespół – Szkolno Przedszkolny w Lubiankowie

3)      Zespół – Szkolno Przedszkolny w Mąkolicach.

3.      Szacunkowa ilość posiłków dziennie - 45. Ilość posiłków ze względu na swój szacunkowy charakter może w trakcie realizacji zmówienia ulec zmianie. Przyjmuje się, że liczba posiłków może ulec zwiększeniu lub zmniejszeniu o 20% w trakcie realizacji umowy w zależności od bieżących potrzeb szkół.

4.      Dowożone posiłki muszą być dostarczane bezpośrednio w opakowaniach jednorazowego użytku przewożonych w pojemnikach / kontenerach transportowych termoizolacyjnych, zapewniających zachowanie odpowiedniej temperatury przy ich spożywaniu – zupa: + 75°C.

 

5.      Wykonawca jest odpowiedzialny za sporządzenie posiłków zgodnie z jadłospisem, który przedkłada dyrektorowi szkoły z tygodniowym wyprzedzeniem.

6.      Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022r. poz. 2132 ze zm.), ustawą z dnia 14 marca 1985r. o Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2023r. poz.338), oraz  rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154).

7.      Pieczywo w postaci bułki winno być dostarczane jako dodatek do zup, wraz z odpowiadającą mu ilością serwetek jednorazowego użytku.

8.      Próbki posiłku do badań SANEPIDU Wykonawca ma obowiązek przechowywać każdorazowo w ilości nie mniejszej niż 150 g potrawy i na zasadach określonych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 roku w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz. U. z 2007r. Nr 80, poz. 545).

9.      Zakład / lokal gastronomiczny, w którym przygotowywane są posiłki, musi posiadać aktualną decyzję Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej stwierdzającą spełnienie przez obiekt ustawowych wymagań.

 III.            Termin wykonania:

Zamówienie należy wykonać od dnia 05.09.2023r. do dnia 22.12.2023r.

 IV.            Warunki udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonania oceny spełniania tych warunków:

O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają następujące warunki:

a)      posiadają uprawnienia do wykonywania wymaganej przedmiotem zamówienia działalności,

b)      posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują odpowiednim potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia,

c)      znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.

Ocena spełniania warunków dokonana zostanie w oparciu o informacje zawarte w złożonych dokumentach i oświadczeniach.

 

    V.            Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu:

 

1.      Wypełniony formularz ofertowy (załącznik nr 1). Niewypełnienie wszystkich pól formularza ofertowego będzie skutkować odrzuceniem oferty.

2.      Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień / pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub z dokumentów rejestrowych.

3.      Decyzja wydana przez Powiatową Stację Sanitarno – Epidemiologiczną zatwierdzająca zakład Wykonawcy do prowadzenia działalności gastronomicznej.

4.      Zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów państwowej inspekcji sanitarnej.

Dokumenty, o których mowa wyżej mogą być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem (na każdej stronie kopii) przez Wykonawcę. Niezłożenie któregokolwiek dokumentu, o którym mowa powyżej spowoduje odrzucenie oferty Wykonawcy.

 VI.            Kryteria oceny ofert:

 

·         Jednostkowy koszt posiłku brutto – 100%

 

Punkty za kryterium Cena oferty brutto Pc zostaną obliczone wg następującego wzoru.

                Cena najniższa brutto spośród badanych ofert

      Pc = --------------------------------------------------------------------   x  100 pkt.

                         Cena brutto oferty badanej

VII.            Informacje administracyjne:

 

1.      Termin składania ofert: upływa w dniu 17.07.2023r. godzina 15:00.

2.      O wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający niezwłocznie zawiadomi oferentów biorących udział w postępowaniu.

3.      Dodatkowych informacji udziela: Kierownik GOPS, Joanna Michalik,

tel.:  42 7192646,  tel.798 862 834.

4.      W przedmiotowym postępowaniu nie mają zastosowania zapisy ustawy – Prawo zamówień publicznych.

5.      Sposób przygotowania oferty: ofertę należy sporządzić w języku polskim, w formie pisemnej, na komputerze lub nieścieralnym atramentem bądź długopisem. Oferta winna być podpisana przez osobę upoważnioną. W przypadku składania oferty w siedzibie zamawiającego lub pocztą na kopercie należy umieścić napis: „Oferta –Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno ”.

Ofertę złożyć można:

a)      osobiście w siedzibie zamawiającego (pokój nr 2)

b)      drogą pocztową/kurierem (za datę wpływu uważa się dzień zarejestrowania w jednostce zamawiającego)

c)      e-mailem: gops@gmina-glowno.pl (z zastrzeżeniem dostarczenia oryginału przed podpisaniem umowy).

Za datę wpływu oferty uważa się dzień zarejestrowania w jednostce zamawiającego.

6.      Ofertę należy sporządzić zgodnie z wymaganiami umieszczonymi w zapytaniu ofertowym i na załączonych wzorach formularzy.

7.      Do oferty należy dołączyć wszystkie wymagane dokumenty i oświadczenia. Treść oferty musi odpowiadać treści zapytania ofertowego.

8.      Jeden wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę.

9.      Warunkiem powierzenia usługi jest zawarcie z zamawiającym umowy w formie pisemnej, która zostanie podpisana po rozstrzygnięciu postępowania.

10.  Zamawiający stosuje zasady ochrony danych osobowych zgodnie z załącznikiem nr 1 do niniejszego zapytania.

  1. Zamawiający zastrzega sobie prawo do:
  1. Dokonywania zmian w niniejszym zapytaniu ofertowym bez podania przyczyny.
  2. Unieważnienia postępowania bez podania przyczyny.
  3. Nie wybrania żadnej z przedstawionych ofert bez podania przyczyny.
  4. Pozostawienia bez rozpatrzenia oferty niezgodnej z wymogami niniejszego zapytania.
  1. Załączniki:

1.      Formularz ofertowy.

 

 

                                                                                                              Kierownik Gminnego

                                                                                                  Ośrodka Pomocy Społecznej  w Głownie 

 

                                                                                                                Joanna Michalik       

Metryka

  • autor lub odpowiedzialny za treść: GOPS
    data wytworzenia informacji: 2023-07-04
  • zdarzenie opublikował: Joanna Michalik
    data dodania: 2023-07-04 09:38
Załączniki:
  • FORMULARZ OFERTOWY (DOCX)19.65kB
    FORMULARZ OFERTOWY

    Metryka

    • autor lub odpowiedzialny za treść: GOPS
      data wytworzenia informacji: 2023-07-04
    • załącznik opublikował: Joanna Michalik
      data dodania: 2023-07-04 09:38
Informacja o rozstrzygnięciu zapytania ofertowego "Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno"
data opublikowania zdarzenia: 2023-07-20 11:30
Typ zdarzenia: informacja
Oznaczenie: GOPS.26.1/2023
Szczegółowa informacja:

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Głownie  informuje, iż w dniu 20.07.2023r. Komisja powołana przez Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Głownie dokonała rozpatrzenia ofert na zadanie ,, Dożywianie uczniów w szkołach Gminy Głowno’’ polegające na przygotowaniu i dostarczeniu do szkół na terenie Gminy Głowno, jednego gorącego posiłku w ramach realizacji wieloletniego programu ,, Posiłek w szkole i domu na lata 2019-2023 w okresie  od  05.09.2023r. do 22.12.2023r.   

Do dnia 17.07.2023r. wpłynęła 1 oferta:

Z firmy:  BOSS  Monika Bartnik,  adres:  93-370  Łódź,  ul. Romana 44. 

Komisja przeanalizowała złożone materiały i orzekła, że firma spełnia warunki stawiane w zapytaniu ofertowym i została dopuszczona do udziału w postępowaniu.

W toku posiedzenia Komisja postanowiła wybrać ofertę złożoną przez:

BOSS  Monika Bartnik,  adres 93-370 Łódź, ul. Romana 44.

Uzasadnienie: wybrana oferta spełniła warunki stawiane przez Zamawiającego.  

 

                                                                                    Kierownik GOPS w Głownie

                                                                                                Joanna Michalik

Metryka

  • autor lub odpowiedzialny za treść: GOPS
    data wytworzenia informacji: 2023-07-20
  • zdarzenie opublikował: Joanna Michalik
    data dodania: 2023-07-20 11:34
Bezpośredni adres: https://www.bip.gops.gmina-glowno.pl/redir,przetargi?zamowienie_publiczneID=10
Stronę wygenerowano: 2025-05-10 02:07:33
Strona wygenerowana z systemu bip.net